Week 5, van alles en nog iets meer:P - Reisverslag uit Willoughby, Verenigde Staten van Stijn & Rob Wesselink & Bekhuis - WaarBenJij.nu Week 5, van alles en nog iets meer:P - Reisverslag uit Willoughby, Verenigde Staten van Stijn & Rob Wesselink & Bekhuis - WaarBenJij.nu

Week 5, van alles en nog iets meer:P

Door: Rob Bekhuis & Stijn Wesselink

Blijf op de hoogte en volg Stijn & Rob

03 Mei 2008 | Verenigde Staten, Willoughby

zow hallo luitjes,,...

we zijn alweer door week 5, we gaan nu even vertellen wat we deze week hebben gedaan, dit gaan we elke volgende week doen!! de erg interessante dingen worden door de week wellicht nog wel is geupload;)

We gaan jullie geen oude verhalen vertellen, dat we elke dag greens maaien en om de de dag tees maaien geloven jullie nou ook wel, dit gaan we dus niet herhalen, alleen de nieuwe dingen gaan we nu nog vertellen!

De werkzaamheden die wij deze week hebben verricht zijn:

- Maaien Rough (ruwgras het grootste gedeelte van de golfbaan)
- Repareren van irrigratie systeem (bewatering)
- Maaien van Two Passes
- Low cut maaien
- Intermediates gemaaid
- Aanleggen van graszoden om een nieuwe bunker
- Pff.. hedera & Pachysandra potten en hoe:S
- En last but not least Grös Spieker'n!!:P

Rob is deze week 2 dagen lang bezig geweest met het maaien van Rough, Rough is het lange ruwe gras, waar je officieel omheen hoort te spelen!! Rough maaien word elke dag meestal door 1 persoon gedaan, deze persoon pakt iedere keer een ander stuk om te maaien, als dit klaar is kan hij weer van voor af aan beginnen!! Bij het maaien van rough begin je met rondjes maaien om de fairway, van hieruit werk je naar buiten en vorm je je eigen patroon.

Stijn heeft deze week geholpen met het repareren van een lek in een irrigratie systeem, een ander woord voor irrigratie systeem is een bewaterings systeem, Dit systeem kan vanuit Het ground department worden bediend met 1 druk op de knop kunnen alle sprinklers in het hele park worden geactiviteerd!! deze sprinklers kunnen ook gescheiden worden geactiveerd, dit gebeurt op het golfpark zelf, bij elke hole is een soort van bedienings paneel die de sprinklers afzonderlijk kan bedienen, dit kastje kan alleen de sprinklers bedienen die bij dat hole horen, dus tee, fairway, green en de bunkers.
Het lek was bij een van de sprinklers. deze hebben we dus losgegraven en in het geheel vernieuwd.

Verder heeft stijn ook nog two passes, low cut's en intermediates gemaaid. Two passes zijn twee passen met maaier rond de green, om de green nog duidelijker te accentueren!!
Low cut is gras wat laag word gemaaid om een mooi beeld te krijgen, dit word dan ook alleen gedaan bij de entree, voor het clubhuis, en bij de men's lokkerhouse. Dit gras word op een 450ste van een inch gemaaid.
Intermediates is een smal gedeelte naast de fairway, de intermediates is net als de two passes alleen om de fairway meer te accentueren. De intermediates zijn zo'n 2 tot 2,5m breed terwijl de two passe ongeveer 0,80m breed zijn.

Verder zijn we samen bezig geweest met het aanleggen van graszoden bij een nieuwe bunker!! Het graszoden leggen hier is erg appart, als we het zo thuis zouden doen hadden onze Supertendents thuis, ons waarschijnlijk allang de bons gegeven:P
naja de ondergrond word gelijk gemaakt met een platte bats, nadat je het vlak geschraapt hebt, leg je de graszoden er al op.

We hebben samen ook nog pachysandra & hededra mogen potten. Voor wij konden potten hebben ze over de oude planten een laagje top soil gedaan van ongeveer 5 a 10 cm. Top soil is een goede vruchtbare toplaag. Het probleem echter was dat als wij de bats in de grond staken we direct de oude beplanting omhoog haalde, maar dat maakte ze hier niks uit. Bij de vergadering die we deze week hadden hebben ze gezegt dat ze voor 800.000 Dollar de golfbaan hebben gerenoveerd, en voor 3.400.000 Dollar het clubhuis hebben aangepakt, wij zijn nu dus van mening dat de mensen hier redelijk eigenwijs zijn en ook wat meer geld aan de tuin zouden moeten spanderen omdat dat toch eigenlijk het eerste aanzien van het clubhuis is. De manier van aanpak is hier dus redelijk vreemd en verkeerd. Dit is dus zo niet onze manier van werken, maargoed;)

Het laatste wat we deze week gedaan hebben is het door ons genoemde ``grös spiekern`` Dit houd in dat je krom gebogen spijkers diep in een graszood slaat. Dit gebeurt alleen als een graszood op een erg schuingelegen helling ligt, als deze graszoden dan nat worden door regen of door het irrigratie systeem kunnen ze gaan glijden, de Spijker die op een U vorm lijken zorgen ervoor dat dit niet kan gebeuren!!

dit was ons verhaal van deze week, Hiermee zullen jullie het weer even vol moeten houden;)

gr Rob & Stijn

Wegens een paar software probleempjes worden er morgen of overmorgen meer foto's geupload;)

• 04 Mei 2008 - 15:19

Daan:

wat een lang verhaal zeg;)
    marja is de moeite waard om het te lezen:D
    en dan ga ik nu weer weg
    doat henig an:D

• 04 Mei 2008 - 17:11

Lucy Boswerger:

Hallo Rob en Stijn. Hopelijk hebben jullie het naar jullie zin daar in het verre Amerika en leren jullie er veel, vooral veel geld verdienen hé dat is wel handig voor straks. Maak er heel plezier,en past good op hoar! Groetjes van ons allemaal,Ruud Sanne Joël en Lucy.

• 05 Mei 2008 - 17:38

Marcel José:

Zo, jullie kunnen je gang weer gaan wat het plaatsen van foto's betreft. Als je door deze 200 heen bent, ben je denk ik bijna terug.

Het verhaal wordt behoorlijk technisch. Bij het onderhouden van een golfbaan komt toch wel meer kijken dan alleen maaien. Hoeveel verschillende soorten maaiwerk hebben jullie nu toch al gedaan?
    Nog steeds heel leuk om jullie zo te kunnen volgen.

Groetjes en liefs van ons. En speciaal van Ronit.

• 06 Mei 2008 - 19:11

#3 Bas:

Hoeveel ha gras hebt jullie daar wa niet?

Mooi dat het nog steeds goed gaat.

• 07 Mei 2008 - 19:43

Elly En Alwie,:

heey rob en stijn :D
    daar word heel wat gemaait zien we wel :)
    wat fijn dat jullie het nog steeds goed naar jullie zin hebben :D
    hier is het prachtig weer en alles is al weer groen wij hebben ook het eerste gras gemaait :D
    maar daar wordt niet gegolfd:P
    groetjes en veel liefs van ons allemaal(K)

• 09 Mei 2008 - 19:05

Oma Koopman:

Hoi jongens
    ik zie wel het gaat goed met jullie en wat zijn jullie met verschillende werken bezig daardoor gaat de tijd misschien veel te snel ik ga 20 mei naar de oogspecialist benieuwt wat die zegt verder is het aan de putmansweg alles oke

Gr van mij doei

• 10 Mei 2008 - 09:56

Morskieft:

Heeii Rob en stijn;)
    We zien wel dat jullie al druk aan het maaien zijn. Nou wij kunnen ook beginnen met het maaien want we hebben hier lekker weer!!:D Fijn dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben!!;)
    Houden zo!!:D:D

Xx(K)

• 12 Mei 2008 - 15:56

Paulien:

Hallo Rob,
    Wat een ervaring toch in het verre Amerika,zo te zien en te lezen heb je het best naar je zin, niet alleen veel leren van tuinieren, maar ook ervaring opdoen in de huishoudeing.Hartstikke mooi, geniet er lekker van.
    groetjes van Jos& Paulien en kids

• 15 Mei 2008 - 20:25

Ilse:

waar blijfen de nieuwe verslagen rob..??:P ik dacht dat ze iedere 2 dagen:P whahhah,, dolletje :D

maar suc6 daar nog jongens!!

Xx vanuit G. town :P!!

• 15 Mei 2008 - 21:18

Thymen :

Jo, hoe is het daar vermaak je, je nog een beetje? goed weer daar ofnie?
    Heb een aantal foto's bekeken ziet er wel goed uit ofnie.
    Nog veel plezier daar en geniet ervan.

Groeten thymen, en ook van mijn pa en ma.

• 17 Mei 2008 - 10:18

Elles:

Hey!
    Zo te horen hebben jullie het wel naar je zin. Khou de site in de gaten!
    Have fun daar! Groetjes

• 26 Mei 2008 - 19:50

Fam. Tijink:

Hallo Stijn en Rob,
    nu zit je natuurlijk niet te wachten op een reactie van je buurvrouw, maar ik wil toch even laten weten, dat ik regelmatig jullie site bezoek en de verhalen lees.
    Volgens mij kunnen jullie eenmaal terug in Nederland alle problemen betreffende gras(zoden)helemaal aan.
    Ik hoop dat je er veel van opsteekt en geniet van de tijd die je daar doorbrengt en dat het niet alleen maar werken is, maar dat je ook nog iets van het land ziet.
    2/3 van je stage is al bijna weer voorbij, ik denk dat ze thuis al weer bijna aan het aftellen zijn begonnen.
    Veel plezier nog en how doe!

Tonnie-Agnes-Marynthe en Jelmer